Arkitektene

torsdag 21. april 2016


| Tegninger fra KIMA Arkitektur oversendt 8. januar 2016 |

Før vi overtok nr. 12  (les om overtakelsen HER)
ble vi enige om å få inn ekstern kompetanse for å kunne oppgradere huset på en best
mulig måte. Energikonsulenten (les om Bjørge Sandberg-Kristoffersen HER) kunne
definitivt hjelpe oss med det grønne fokuset. Vi bestemte oss for å kontakte KIMA Arkitektur
for å se om de kunne løfte huset på et estetisk og praktisk plan.


KIMA Arkitektur
«... Har bred erfaring med ulike oppgaver innen kutursektoren og har de
senere år realisert flere prosjekter med høy kompleksitet både arkitektonisk,
bygningsteknisk og med hensyn til antikvariske og reguleringsmessige forhold»


Vi følte nok at vårt lille hus kanskje ikke passet inn i KIMAs lekegrind, men vi ble raust
mottatt av Inge Hareide og Martin Dietrichson, som begge var med å etablere KIMA i 2008
sammen med Kristoffer Moe Bøksle.


Møtet ble muntert, og vi følte oss sett. 
Doffen uttalte da vi lokket døra til de flotte kontorene KIMA leker seg i på toppen av 
Stortingsgata 30:
«Jeg tror jeg fikk man crush på begge gutta, jeg!»
25. september 2015 ble en drømmende dag.


8. januar 2016 ble en dag da vi begynte å se drømmene bli realisert.
På grunnlag av en meget lystig og idérik befaring sammen med Martin Dietrichson
og vår nye ankermann fra KIMA, Erlend Seilskjær i desember, satt vi nå med tegninger av
vårt framtidige hjem! 



| Tegninger fra KIMA: Tilbygg |


Erlend skriver bl.a dette:

«Nå har vi skissert en mulig løsning for ombygging og tilbygg. Dette er et forslag som
vi håper å videreutvikle i samarbeid med dere. Jeg tror resultatet blir best hvis dere
lever dere inn i materialet, og fortsetter å spille inn ønsker til oss.

Planløsningen for første etasje er en stor åpen og sosial sone med oppholdsrom,
med ildstedet i midten. Gangsonen er sentral i begge etasjer, med store lysåpninger
i begge ender. Tilbygget er skjøvet litt lenger nord en hovedbygget, så badet får et
hjørnevindu med et gløtt mot fjorden.

I overetasjen er planløsningen beholdt i stor grad, men rommet på «kvisten» gjøres
litt større for fungere som et fullverdig soverom. Det er ønskelig å åpne opp møt mønet,
men dette må vurderes. Her har vi sett på muligheten for å sette inn en hems over
soverommet mot sør. For å få inn lys fra øst, har vi satt inn to karnapper med store vinduer
  i skråtaket, ett i forlengelse av gangen og ett over trappen. Dette vil gi overetasjen
et mye åpnere og lysere preg. Vi har tenkt at karnappene har samme utvendige
  utførelse som tilbygget.

Tilbygget er tenkt som et enkelt volum mot øst, med et overdekket inngangsparti,
vindfang/garderobe og bad/vaskerom. Vi ser for oss en utvendig platekledning av
corten-stål.
Dette er en ståltype som har en rust-aktig overflate. Det er for eksempel mulig
å bruke 
perforerte plater som også gir muligheter for klatreplanter etc. På taket har vi
foreslått å 
bruke sedum, altså et grønt (les: levende) tak som fås i mange varianter.
Det flate taket vil 
være godt synlig fra knausen mot øst og fra karnappet, så vi ønsker
en flate som er fin å se 
på, og som forandrer seg med årstidene.

Vi har prøvd å behandle fasadene på den eksisterende bygningen som en nytolkning
av det opprinnelige huset, med vinduer som er ganske klassiske, men med enklere
inndeling enn de opprinnelige...»


Vi ble betatt! 



|  Hilde |

Tilbakeføring av visuelle trekk på hovedhuset er nå godkjent. Tilbygget er godkjent av nabolaget,
og søknaden er under behandling hos kommunen. Vi har forsatt troa på at vi kommer oss under
tak til sommeren. Om det så er i en campingvogn på tomta...


Tilbygget blir ikke i stål, selvom om tanken var rå.
En del ting har skjedd etterpå som gjør at det valget måtte legges bort.
Mer om materialer seinere.




| Bildet av nr. 12 slik det en gang var...  |




0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

BÆREKRAFTIG RENOVERING / NUMMER TOLV © All rights reserved · Theme by Blog Milk · Blogger